© 2008 SANDRU Onesti.
Vremea in BacauHoteluri Bacau
DESPRE NOI
UTILE
  GALERIE FOTO
ACTIVITATI
HOME
Repere Trotusene


Descarca AICI  ghidul
ECO - Cetateanului
Stirile EcoMagazin
  Cu emotiile unei reintalniri placute, la Aula Bibliotecii Municipale “Radu Rosetti” iubitorii turismului din Onesti au aniversat implinirea a 18 ani de la fondarea Clubului de Turism si Ecologie “Sandru”. Evenimentul a fost unul deosebit prin prezenta numerosilor membri ai acestui club, a unor personalitati locale dar si a onestenilor care au dovedit ca turismul nu are varsta, prin participarea la manifestarea aniversara a Clubului “Sandru”. Astfel, prezenta profesorilor Gheorghe Vidrascu (membru fondator al clubului), Nicolae Dragoi (consilier local), Aristotel Pilipauteanu, Adrian Mihaila (prieteni ai Clubului “Sandru’), a conducerii bibliotecii onestene precum si a invitatului Cornel Harava (de la un club de turism Bucuresti), a Brandusei Gugu (de la Asociatia “Pas in doi”), a fost incantatoare in atmosfera creata de evenimentul aniversar. Cu frumusetea varstei lor, au insufletit ambianta, in momente artistice pline de candoare, prescolarii de la Gradinita “Magnolia” din Onesti. Supravegheati de catre directoarea acesteia (Lucretia Constantin) si indrumati de educatoarele Iulia Toia si Elena Crisiacu, “micii voinici” (care au participat si la cateva actiuni de protejare a naturii, promovate de Clubul “Sandru”) au fost deliciul spectatorilor in momentul in care au aratat cat de mult iubesc ei natura, dand uneori o lectie de viata si celor maturi. Gheorghe Istrate, presedintele Clubului de Turism Montan si Ecologie “Sandru” din Onesti, a reliefat activitatea acestuia, sloganul dupa care se desfasoara toate actiunile (“natura este casa noastra”), fiind unul cunoscut de iubitorii muntelui din toata tara. Aceasta deoarece alaturi de toate “peregrinarile” din cel mai grandios spectacol - cel al naturii - montaniarzii “sandruleti” onesteni au participat la intrecerile Campionatului national de turism si ecologie, unde, de fiecare data, au reusit ca sa obtina diplome si premii. De asemenea, ei au participat in ultimii 6 ani la tabere de ecologizare atat in zona Vaii Trotusului, cat si pe varfuri muntoase din tara. Organizarea a 5 competitii de turism, dotate cu “Trofeul Sandru” au adus iubitorilor muntelui din Onesti, cuprinsi in Clubul “Sandru” prestigiu si prestanta, peste tot pe unde au concurat in actinile organizate de Federatia de Turism si Ecologie.
Din desfasurarea momentului aniversar al Clubului de turism “Sandru” nu au lipsit intalnirea cu prezentari power-point a unor frumoase trasee turistice, strabatute de membrii clubului onestean precum si cu poezia, muzica si buna dispozitie. S-au evidentiat prezentarea frumoaselor instantanee fotografice de pe munte, care pot face cinste oricarei expozitii de arta fotografica. In aceste imagini sugestive intalnim ciobanii muntilor pe post de “ghizi locali”, popasuri la cabane si peisaje nostime, de la cele cu incrustari in stanca pana la splendidele fotografii ce infatiseaza soarele ascunzandu-se dupa creste. “Fascinati de forme si inaltimi, nici nu simti trecerea timpului pe munte, lucrul cel mai dorit fiind apropierea de varf. Ajuns acolo, te poti ridica sa strigi din toate puterile «simt adevarata fericire!». La Clubul «Sandru» povestea pare sa prinda contur si dovedeste un fapt, ca iubitorii muntelui sunt si ai muzicii si poeziei”. Asa a surprins in cateva cuvinte “elixirul” dragostei fata de munte Gheorghe Istrate, presedintele clubului, care este mereu alaturi de tineri. Formatia artistica a Clubului “Sandru” a tinut ca sa arate prin ritmurile muzicale frumoasa viata de montaniard, cantecul lor spunand totul: “Ce ar fi daca norii s-ar risipi, daca ploaia ar obosi si daca muntii s-ar irosi? Atunci noi ce am mai fi?”
Din calitatea de gazda, Gheorghe Istrate a multumit celor care au sponsorizat actiunile acestui club de-a lungul timpului si a prezentat un mesaj sosit din Canada, de la un fost vicepresedinte al Clubului “Sandru” - Ovidiu Bostan. Din departarea zarilor acesta a tinut sa remarce ca “cele mai frumoase amintiri din Romania sunt cele legate de acest club - Sandru”. In “povestea” sarbatoririi a 18 ani de activitate rodnica a Clubului de Turism Montan si Ecologie “Sandru” din Onesti a razbit si o chemare plina de patos: “sa avem aceleasi drumuri si aceleasi carari si cei mai tineri dar si cei in varsta”. Evenimentul de sarbatorire a fost intregit de prezentarea unui recital al formatiei “Potential”.

Clubul "Sandru", la varsta majoratului

CONTACT
camere foto digitale
Natura este casa noastra !