ARHIVA

Clubul “Sandru” din Onesti, de 5 ori pe podium, la “Trofeul Carpatilor”

Clubul de Ecologie si Turism Montan (CETM) “Sandru” din Onesti a participat la cea de-a IX-a etapa a campionatului national de turism sportiv, “Trofeul Carpatilor”, care s-a desfasurat zilele trecute, in Masivul Piatra Craiului, acolo unde onestenii au reusit sa urce de 5 ori pe podiumul de premiere al probelor din concurs. CETM “Sandru” s-a clasat pe Locul I la alpinism teoretic, pe Locul II la cros montan pentru fete (Adelina Borda), pe Locul II la cros montan pentru baieti (Aris Prisecaru), pe Locul II in clasamentul general de la cros montan (fete si baieti) si pe Locul III in clasamentul general de la testele teoretice. Punctele totale adunate de onesteni la aceste probe nu au fost suficiente pentru a propulsa clubul “Sandru” pe primele trei pozitii ale clasamentului general al competitiei, ci doar pe Locul V. “Am plecat fara trei membri de baza, lucru ce s-a simtit si in clasamentul general”, ne-a precizat Gheorghe Istrate, presedintele CETM “Sandru”, care ne-a mai spus ca ploaia, ceata si frigul au ingreunat desfasurarea concursului. Insa onestenii au reusit, la editia din acest an a campionatului, sa cistige doua dintre etape (”Trofeul Brasovului” si “Trofeul Hai-hui”), la alte doua etape s-au situat pe Locul II in clasamentul general (”Trofeul Montaniada” si “Trofeul Vinturarita), iar la precedenta etapa, “Trofeul Ursul Carpatin”, au ocupat Locul III in clasamentul general. Urmeaza “Trofeul Lira”, care se va desfasura la Girboavele, in judetul Galati, in perioada 9 - 11 octombrie, si care va fi ultima etapa a campionatului de anul acesta

Clubul “Sandru” din Onesti, doua medalii la Trofeul “Ursul carpatin”
2009/08/31

La sfirsitul saptaminii trecute, Clubul de Ecologie si Turism Montan (CETM) “Sandru” din Onesti a participat la Trofeul “Ursul carpatin”, cea de-a VIII-a etapa a Campionatului National al Cluburilor de Turism si Ecologie, care s-a desfasurat la Poiana Tapului, in Muntii Bucegi, pe Valea Prahovei.
Onestenii au excelat la probele de cros montan, mai ales la fete, unde Adelina Borda s-a situat pe Locul I, dar si la baieti, unde Aris Prisecaru a ocupat Locul III. Cu un total de 25 de puncte, onestenii au ocupat Locul I in proba de cros montan (fete si baieti). Astfel, Adelina Borda si Aris Prisecaru au repetat succesul de anul trecut, de la Trofeul “Ursul carpatin”, cand au castigat tot la proba de cros montan. Clubul “Sandru” a mai adunat puncte si de la celelalte probe, chiar daca nu a urcat pe podium, si a obtinut Locul III in clasamentul general al etapei. Printre probele din concurs s-au numarat cele teoretice, catarare cu asigurare de sus, regularitate si cros montan, precum si proba cultural-artistica. Gheorghe Istrate, presedintele clubului onestean a apreciat ca Trofeul “Ursul carpatin” a fost cea mai dificila si “cea mai palpitanta etapa de campionat”, la care CETM “Sandru” a participat cu 18 membri si doua echipaje. Urmatoarea etapa din campionat se va desfasura in perioada 18 - 20 septembrie, in Muntii Piatra Craiului. La editia din acest an a campionatului, CETM “Sandru” a cistigat, pana acum, doua dintre etape, Trofeul “Hai-hui” si “Trofeul Brasovului”, iar la alte doua etape, “Trofeul Montaniada” si “Trofeul Vinturarita”, a ocupat Locul II in clasamentul general. La editia de anul viitor al campionatului, onestenii doresc sa organizeze una dintre etape, sub denumirea de “Trofeul Sandru”, dar conducerea clubului are si alte obiective. “Promovarea tinerelor talente, infiintarea unei scoli de ghizi montani, sportul in aer liber, dobindirea unei mentalitati de invingator, prietenia si dragostea de natura sint cateva repere la care vrem sa ajungem si sa le punem in practica”, ne-a spus Gheorghe Istrate, presedintele CETM “Sandru”.

Clubul “Sandru” din Onesti a cistigat un nou trofeu
2009/08/18
    Cea de-a VII-a etapa a Campionatului national al cluburilor de turism si ecologie din Romania, defasurata pe Valea Jiului, linga Petrosani, la sfirsitul saptaminii trecute, sub denumirea de “Trofeul Hai-hui”, a reprezentat un nou succes major pentru Clubul de Ecologie si Turism Montan (CETM) “Sandru” din Onesti, care a urcat pe podium la aproape toate probele din concurs si s-a situat pe Locul I in clasamentul general, cistigind marele premiu al etapei, trofeul. Onestenii s-au impus la alpinism teoretic (Locul I, Marian Oancea, 17 ani), cros montan fete, 3.000 de metri (Locul I, Adelina Borda, 17 ani), meteo (Locul II, Eduard Bogatu, 17 ani), alpinism practic (Locul II, prof. Eduard Dumitru), cros montan baieti, 5.000 de metri (Locul II, Aris Prisecaru, 17 ani), proba sanitara (Locul III, Vlad Lupica, 17 ani) si proba culturala (Locul III, echipajul format din Cody Lacatusu – 17 ani, Georgiana Istrate – 18 ani, Eduard Bogatu, Andrei Popa – 17 ani si Marian Oancea). Clubul din Onesti a concurat cu 20 de membri si trei echipaje, iar in urma punctelor cistigate s-a situat pe prima pozitie in clasamentul general, fiind declarat invingator absolut. In precedentele etape ale editiei din acest an a campionatului national, clubul “Sandru” a mai cistigat si “Trofeul Brasovului” si s-a situat pe locul II in clasamentul general la “Trofeul Montaniada” si “Trofeul Vinturarita”.
    Noul succes, de pe Valea Jiului, a fost apreciat ca un rezultat foarte important pentru istoria clubului si a municipiului Onesti. “Este un an de exceptie, in care conducerea clubului ‘Sandru’ a investit in tineri, multi dintre acestia fiind minori – ne-a spus Gheorghe Istrate, presedintele CETM ‘Sandru’. Este cel mai tinar si mai numeros club din Federatia Romana de Turism si Ecologie si din Campionatul national. Participarea numeroasa a tinerilor ne da sperante pentru viitor, iar programul implementat de noi a dat roade. Sintem o asociatie care a promovat eco-turismul sportiv si cultural in Valea Trotusului, dar n-am avut ca finantare decit 2 % dirijat de prietenii nostri si din propriile buzunare. Cheltuielile sint foarte mari si eforturile pe masura, dar si rezultatele. In doua luni, am adus la Onesti doua trofee si doua Locuri II, ceea ce nu s-a intamplat nici cu marile campioane din alte orase ale tarii. Din pacate, n-am inregistrat nici o reactie din partea celor care se ocupa, la nivel judetean, de tineret, ca sa nu mai vorbim de tacerea locala. Iata ca se poate si fara finantari de mii de euro sau alte subventii, proiecte de ‘ochii lumii’, fara durabilitate. Se poate, pentru ca noi n-am pus in prim plan plimbarile, umplerea buzunarelor sau sicanarea autoritatilor, ci doar promovarea tinerilor si educatia lor”. Urmeaza o noua etapa de campionat, “Trofeul Ursul Carpatin”, din Muntii Bucegi (Poiana Tapului), despre care presedintele clubului onestean spune ca este “cea mai grea”, de pina acum.

Clubul “Sandru” din Onesti a cistigat “Trofeul Brasovului”, la turism sportiv
2009/07/21
Cea de-a V-a etapa din cadrul Campionatului National al Cluburilor de Turism si Ecologie, “Trofeul Brasovului”, care s-a desfasurat in Muntii Bucegi, la sfirsitul saptaminii trecute, s-a soldat cu un succces major al Clubului de Ecologie si Turism Montan “Sandru” din Onesti, care s-a situat pe primul loc in clasa- mentul general si a cucerit marele premiu, trofeul, dar a urcat pe podium si la toate celelalte probe din concurs. Astfel, onestenii au obtinut de 3 ori Locul I, la alpinism pentru baieti (prof. Eduard Dumitru), la proba de regularitate (echipajul condus de Eduard Dumitru si alcatuit din Adelina Borda, Aris Prisecaru si Paul Nastasa) si la cros montan pentru fete (Adelina Borda). Clubul “Sandru” s-a mai clasat de doua ori pe Locul II, la alpinism pentru fete (Adelina Borda) si la alpinism teoretic (Marian Oancea), si de doua ori pe Locul III, la cros montan pentru baieti (Aris Prisecaru) si la proba culturala (echipa alcatuita din Cody Lacatusu, Georgiana Istrate, Adelina Borda, Marian Oancea si Eduard Bogatu). In urma acestor rezultate, CETM “Sandru” a urcat pe primul loc in clasamentul general si a intrat in posesia trofeului. Clubul din Onesti a intrat in concurs cu doua echipaje si 23 de membri, in total, toti fiind tineri cu virsta cuprinsa intre 17 si 19 ani. Cu doua saptamini inainte, la “Trofeul Montaniada”, onestenii au cistigat mai multe probe din concurs si s-au situat pe Locul II in clasamentul general, la fel cum s-a intimplat cu inca doua saptamini inainte, in etapa a III-a, la “Trofeul Vinturarita”. “Iata ca, din doua in doua saptamini, ducem numele Onestiului in diferite zone ale tarii - ne-a declarat Gheorghe Istrate, presedintele CETM <>. Noi am reusit, intr-o luna, sa fim de doua ori pe Locul II si acum pe Locul I, ceea ce nu-i asa usor, sa cistigi in fata unor cluburi consacrate si cu pretentii. Sintem singurul ONG de pe Valea Trotusului care practica turismul sportiv la acest nivel, de federatie. Cred ca am dovedit ca putem dirija activitatile tinerilor spre alte zone decit cele care aduc doar degradare. Poate ca cei care conduc acest oras ar trebui sa ne ajute sa facem mai mult decit pina acum, pentru ca putem atrage proiecte si investitori in domeniul turismului”. In cadrul Campionatului national urmeaza si alte etape, la care vor participa si onestenii de la Clubul “Sandru”, care spera sa obtina succese la fel de mari ca si pina acum.

Istoria se repeta
2009/07/06
Clubul de Ecologie si Turism Montan “SANDRU”-Onesti, a participat la etapa a IV-a, a  CAMPIONATULUI  NATIONAL DE TURISM SI ECOLOGIE (CNCTE), TROFEUL MONTANIADA - ce-a fost organizata de  ASOCIATIA TURISTICA GHIZII ROMANIEI si  FEDERATIA ROMANA DE TURISM SI ECOLOGIE (FRTE).
Locul organizarii- Zona Piscu Negru- Capra- Muntii Fagarasului.
Perioada=2-5 iulie 2009
CETM Sandru a participat cu trei echipaje a cate 5 membrii
La eveniment au mai participat inca 16 membrii care au luat contact cu probele de alpinism, parc adventure, mersul pe munte, cultural.
Deplasarea s-a facut cu un microbuz de 22 locuri si masini personale.
Echipajele au fost sponsorizate de club, in functie de rezultate.
Rezultate:
Locul I  -LA PROBA SANITARA - teoretica, Locul I  - LA PROBA DE ECOLOGIE, Locul II - LA PROBA DE CROS MONTAN - 5000m - BAIETI - PRISECARU ARIS, Locul II - LA PROBA DE CROS MONTAN FETE-3000m - BORDA ADELINA, Locul II - LA ALPINISM FETE - BORDA ADELINA,  Locul II - LA CULTURAL,  Locul II - GENERAL
   Istoria se repeata ( locul II- general ca si acum doua saptamani la Trofeul Vanturarita)
Pentru prima data in istoria clubului LOCUL II LA CULTURAL!, in fata multor echipe de valoare. Programul cultural ( imn, 3 cantece de munte, poezie si umor), a incantat asistenta, prin dezinvoltura si calitatea spectacolului, sustinut de tinerii de la SANDRU. 25MINUTE de spectacol.
Locul II General, este o performanta repetata, ceea ce-a facut sa dispara orice urma de suspiciune, ca la Vanturarita a fost un accident!!
   VALOAREA PREMIILOR OBTINUTE DE CLUBUL SANDRU LA TROFEUL MONTANIADA SE RIDICA LA PESTE 5000RON!!! (o chitara; 5 saci de dormit ; 5 rucsaci mari; 5 rucsaci mici; 5 saltele pneumatice; 5 izoprene; harti, folii supravietuire; 5 cupe; dulciuri; apizatoare; si alte obiecte de uz  montan)
   Este o rasplata a muncii unor tineri minunati. In spate  este o munca intensa cu sacrificii (voluntariat), ce nu multi tineri sunt interesati s-o faca!!
Valoarea totala a premiilor oferite de organizatori este de peste 50 000 Ron!!!
Urmatoarea etapa TROFEUL BRASOVULUI - Muntii Bucegi - Valea Gaura, organizat de FLOARE DE COLT BRASOV SI FRTE in period  17-19 iulie 2009

Onestiul pe podium  la “Trofeul Vinturarita”
2009/06/23
La cea de-a III-a etapa a Campionatului national al
cluburilor de turism si ecologie, “Trofeul Vinturarita”,
care s-a desfasura in perioada 19 – 21 iunie, in
Muntii Capatinii,  Clubului de Ecologie si Turism
Montan “Sandru” a fost  reprezentat de 20 membri
din care 14 sub 18 ani , care au participat la mai
multe probe din cadrul concursului, obtinand
locul II in clasamentul general
   locul I la cros montan baieti 5000m- Prisecaru Aris
   locul II la cros montan fete  3000m- Borda Floarea -Adelina
   locul I regularitate, echipaj condus de Prof. DUMITRU EDUARD, echipajul complet cu, Prisecaru Aris; Borda Floarea -Adelina; Grozavu Alexandru; Stan Ioan
   alpinism Locul IV- Dumitru Eduard
   Cultural Locul V
CLASAMENT GENERAL = LOCUL II
CLASAMENT FRTE=LOCUL I (etapa a III-a )
Au participat 18 cluburi din care 10 cluburi din FRTE si 8 in afara FRTE
Timpul a fost excelent, traseul de regularitate efectuinduse pe durata a aproximativ 7 ore cu o diferenta de nivel de 1100m

Onestiul va fi reprezentat la “Trofeul Vinturarita”
2009/06/15
La cea de-a III-a etapa a Campionatului national al cluburilor de turism si ecologie, “Trofeul Vinturarita”, care se va desfasura in perioada 19 – 21 iunie, in Muntii Capatinii, municipiul Onesti va fi reprezentat de 15 membri ai Clubului de Ecologie si Turism Montan (CETM) “Sandru”, care vor participa la mai multe probe din cadrul concursului. Printre acestea se numara proba de cros montan, desfasurata pe un traseu de 5.000 de metri (la masculin) si 3.000 de metri (la feminin), proba de alpinism (masculin si feminin), proba de regularitate, efectuata pe un traseu cu grad mediu de dificultate, testele teoretice, cu intrebari de tip grila, despre zona in care se desfasoara concursul, flora existenta, alpinism si meteo, precum si proba cultural-artistica, impartita pe trei sectiuni, muzica, poezie si umor, cu tematica sport, turism, natura si ecologie. Tot ca proba este considerata si igienizarea zonei de concurs. “Clubul <> va suporta costul transportului, pe ruta Onesti – Brasov – Valea Oltului – Voineasa, pentru cei 15 participanti – ne-a precizat Gheorghe Istrate, presedintele CETM <>. Este o recompensa pentru eforturile depuse la etapele de ecologizare din acest an”. Concursul se desfasoara la Cantonul Repedea, aflat in Masivul Tirnovu, din Muntii Capatinii, si a fost organizat de Clubul “Vinturarita”, din Rimnicu Vilcea, sub egida Federatiei Romane de Turism si Ecologie.
© 2008 SANDRU Onesti.
Vremea in BacauHoteluri Bacau
DESPRE NOI
UTILE
  GALERIE FOTO
ACTIVITATI
HOME
Repere Trotusene


Descarca AICI  ghidul
ECO - Cetateanului
Stirile EcoMagazin
CONTACT
camere foto digitale
Natura este casa noastra !
 
 
 
 
 
 
 
Pag.  1  2  3       <precedenta